Rosszul áll MI tekintetében az amerikai hadsereg – HCMA

Az amerikai hadsereg csak nagy késéssel reagált az állandó cybertámadásokra, mindenki mástól alaposan lemaradva erősítette meg a védelmét. Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumnak bejelentése szerint hasonló lemaradásban van a MI terén is, és azonnali intézkedésekre van szükség a háborús Mesterséges Intelligencia fejlesztésében.

A magáncégek kutatásai az MI és az automatizálás világában messze elhúztak attól, ahol az amerikai hadsereg tart. A szakértők attól tartanak, hogy ugyanaz történik majd, mint a cyber hadviselésben.

Az amerikai hadsereg ötlete

Amerikai hadsereg lemaradása MI tekintetében

A tudományos bizottságnak persze megoldási javaslata is van ezzel kapcsolatosan. Szükségesnek tartják felmérni, hogy a világ melyik országa hogyan áll az MI-fronton, illetve válaszmegoldások kiépítését is elengedhetetlennek látják. A hadsereg így megtéveszthetné vagy átvehetné az önálló harci eszközöket. Mindezen felül a harctéri körülményekhez alkalmazkodó okosfegyverek fejlesztését is szükségesnek tartja.

A bizottság jelentése nem jelent semmi biztosat a jövőben esedékes intézkedésekre és fejlesztéseivel kapcsolatosan. Mindennek ellenére addig arra figyelmeztették Amerikát, hogy az önálló és halálos robotok fejlesztésében azelőtt kell felkészülni, mielőtt késő lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.