Dealert fogtak a Sziget fesztiválon

A police.hu internetes portál közleménye szerint péntek este elkaptak a Sziget Fesztiválon egy kábítószer dealert. Mások ellen pedig drogbirtoklás miatt indult eljárás. A dealer akit elkaptak, egy nigériai férfi, akit pénteken 22 óra 40 perckor magasságában kaptak el. Éppen kettő 21 éves németnek akart kábítószert eladni. Az eladó átmotozása alatt került elő 8,9 gramm “kábítószergyanús növényi származék”, sőt két szív alakú kábítószergyanús tabletta. A kábítószer árust a rendőrök előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Sziget fesztival

A két 21 német ellen is eljárás indult kábítószer-birtoklás gyanúja miatt, ők szabadlábon védekeznek. Ugyanígy járt az az olasz férfi, akit szintén pénteken, 16 óra 45 perckor motoztak át a rendőség emberei. Ő tőle “0,2 gramm zöld színű kábítószergyanús növényi származékot és nejlontasakba csomagolva plusz 0,7 gramm sötét színű kábítószergyanús anyagot” foglaltak le.

Egy tolvaj miatt is volt dolguk a rendőrségnek a Sziget Fesztiválon: már szombat hajnalban, 1 óra 3 perc magasságában elfogtak egy algériai zsebest, aki a gyanú szerint a fesztiválosokat fosztogatott ki. A férfitól két mobilt, egy karórát, valamint meglepetésre több tízezer forintot foglaltak le. Előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Mire figyeljünk a Sziget fesztiválon?

Leginkább a zsebeinkre, valamint a táborhelyen hagyott értékekre. Ezért azt javasolják, hogy a derekunkra rögzített kistáskával bulizunk a fesztiválon.