Rosszul áll MI tekintetében az amerikai hadsereg – HCMA

Az amerikai hadsereg csak nagy késéssel reagált az állandó cybertámadásokra, mindenki mástól alaposan lemaradva erősítette meg a védelmét. Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumnak bejelentése szerint hasonló lemaradásban van a MI terén is, és azonnali intézkedésekre van szükség a háborús Mesterséges Intelligencia fejlesztésében.

A magáncégek kutatásai az MI és az automatizálás világában messze elhúztak attól, ahol az amerikai hadsereg tart. A szakértők attól tartanak, hogy ugyanaz történik majd, mint a cyber hadviselésben.

Az amerikai hadsereg ötlete

Amerikai hadsereg lemaradása MI tekintetében

A tudományos bizottságnak persze megoldási javaslata is van ezzel kapcsolatosan. Szükségesnek tartják felmérni, hogy a világ melyik országa hogyan áll az MI-fronton, illetve válaszmegoldások kiépítését is elengedhetetlennek látják. A hadsereg így megtéveszthetné vagy átvehetné az önálló harci eszközöket. Mindezen felül a harctéri körülményekhez alkalmazkodó okosfegyverek fejlesztését is szükségesnek tartja.

A bizottság jelentése nem jelent semmi biztosat a jövőben esedékes intézkedésekre és fejlesztéseivel kapcsolatosan. Mindennek ellenére addig arra figyelmeztették Amerikát, hogy az önálló és halálos robotok fejlesztésében azelőtt kell felkészülni, mielőtt késő lenne.