A földünk harmadik leggyorsabb mobilnete – HCMA

Az országunkban lévő mobilszolgáltatók másodpercenként átlagosan 26,15 megabit letöltési sebességet biztosítanak az előfizetőik részére.  Így a magyaroké lett a világ harmadik legjobb eredménye – írta le az MTI az OpenSignal legfrissebb jelentése alapján. Dél-Korea 41,34 megabites letöltési sebességgel csap oda a világnak, Szingapúr 31,19 megabittel a második.

A harmadik leggyorsabb

Az átlagos letöltési sebesség meghatározásánál a 3G és 4G szolgáltatások mellett a hálózati elérhetőséget is figyelembe vették a felmérésben. A földrajzi lefedettség helyett azt vizsgálták meg, hogy az idő hány százalékában hozzáférhető 3G vagy annál fejlettebb hálózat a felhasználók körében. Ez az arány a vizsgált 95 ország többségében meghaladta a 75 százalékot, Dél-Korea itt is első helyen végzett.

A magyaroké a 46. helyen áll

Ez persze nem meglepő. Mivel aki járt már kevésbé ismert vidéki helyeken az országunkban, tapasztalhatta, hogy sok helyen még mindig használhatatlan a mobilnet. A felmérés május 1. és július 23. között történt meg, több mint 800 ezer okostelefon-felhasználó bevonásával.