A Ryzen processzorok az AMD-től – HCMA

Nagyon úgy tűnik, hogy több mint négy éven keresztüli fejlesztésen esett át az AMD Ryzen néven működő termék. Előzetes eredmények szerint a termékeket jól sikerültek, ami hosszú idő után versenybe hozni, az évek óta a fuldokol piacon lévő eszközök közé.

Ryzen processzor az új termék

AMD Ryzen 7 processzorok
AMD Ryzen 7 processzorok

Az AMD végre bemutatta a vadiúj Zen mikroarchitektúrájára épülő asztali processzorcsaládjának első darabját. A tervezőcég három modellel indította útnak ezt a családi eszközt, melybej a neve Ryzen, ami a nyolcmagos CPU-kkal az Intel csúcskategóriás processzorainak teljesítményét célozta meg. Meglepetésre a terméknek igen alacsony a  fogyasztás, valamint lényegesen szerényebb árcédulárt vásárolhatjuk meg a terméket. Március óta előrendelhető termékek közé sorolandó, azaz pontosabban március 2-án kerülnek fel a boltok polcaira.

“A Ryzen processzorok az AMD-től – HCMA” bővebben

Rekord negyedévnél van az Intel az eladásokban – HCMA

Semlegesítése sikerült a PC-piac rigolyánál. Az Intel igen jó ütemben tudott nyitni a piacok irányába. Az eredmény rekord-negyedév lett, valamint a kedvező kilátások.

Az előző negyedévek aggasztó sorozatának megtörését érte el az Intel, és végre termőre tudta fordítani a korábban elvetett innovációs magvakat. A bevétel 9 százalékkal növekedett, így 15,8 milliárd dollárra nőtte ki magát.

Feltámad az Intel?

Intel wake up

A legnagyobb bevételt továbbra is a Client Computing Group produkálja, 8,9 miliárd dolláros bevétele 5 százalékos növekedés lett az egy évvel ezelőttihez képest. Ide tartoznak a noteszgépes, valamint az asztali lapkák, sőt még a tabletek is, plusz telefonok és a 3G/4G modemek is ide tartoznak. Ez utóbbi terület az iPhone 7-tel kapott szárnyra, mivel bizonyos modellekbe már az Intel modemje kerül a Qualcomm helyett.

Az Intel külön publikálja az egyes részpiacok adatait is, miszerint a noteszgépeknél mind a darabszám, mint pedig az átlagos eladási ár is megemelkedett. Az asztali gépeknél az értékesítés 6 százalékot esett, az ASP pedig stagnált.

A tabletes-okostelefonos ugyanakkor hatalmasat dobott a részleg teljesítményén. Ennek köszönhetően a tavalyi 2,4 milliárdos üzemi eredménye nagyot ugrott, egészen 3,3 milliárd dollárra. Ezzel visszaállt a rend és nem esett meg újra az a csúfság, hogy az adatközponti részleg fele akkora bevételen magasabb üzemi eredményt ért el. Az új processzorok igen jók.