Keresőoptimalizálás már nehezebb munkálatokkal jár

Az informatika, azon belül a keresőoptimalizálás és linképítés már nem olyan egyszerű mint évekkel ezelőtt volt. Sőt egy fél éve könnyebb volt, mint most a Google rendszerére történő munkálatok. Mi nekünk, mint kivitelezőknek, sokkal nehezebb feladatokra jut időnk. Ezzel kapcsolatosan még egy blog oldal is elindítottunk, ahová friss információkat tesztünk közzé ezzel kapcsolatosan. De most nem erről szeretnénk szólni, hanem változásokról, hogy mire kell oda figyelnünk.

Keresőoptimalizálás linképítés változásai

Régebben a linképítés munkálatainál, sima linkek közzé tétele is elég volt a linképítésnél, ahol csak az adott weboldal elérhetőségét írtuk le. Ezek után történt meg az a keresőrendszerektől, hogy a sima linkekre nem tettek nagy oda figyelést. Így szövegesen egyedi leírással kellett megjelenítenünk a weboldal címét, mint például: Minőségi asztalos munkálatok elvégzése. Az „asztalos” szövegnél kattintásként juthattunk el a weboldalra.

Linképítés, keresőoptimalizálás
Linképítés eredménye a Google rendszerében

Az ilyen rövid szöveges linképítésnél már nem teszi megfelelő pozícióba a keresőrendszer a weboldal elhelyezkedését a találati listáján. Rövid a szöveges tartalom, nagy a valószínűségé paralizálásnak, pontosabban az azonos szöveges leírásoknak. Így, a linkelés értéke alacsonyabb lesz, rosszabb esetben hátrébb sorolja a weboldalunk elhelyezkedését.

Ezért a linképítés és keresőoptimalizálás munkálatainál mi már minimálisan 150 szavas egyedi szöveggel építünk ki a megrendelő irányában linket.

A keresőoptimalizálás is változott. A META adatok bővítése a mai világunkban már a linképítés munkálatain kívül nagyon fontos. Régebben csak a keyword, magyarul kulcsszavak felsorolását tettünk meg. Most már al-oldalanként is érdemes description leírást is alkalmazni. Itt az oldal tartalmából történik a leírás kiemelése, amely tartalmazza az adott oldalra vonatkozó kulcsszavakat is. Érdemes ezt elvégezni! Ezen kívül egyéb adatok megadását is elvégezhetjük az igények szerint.

Mire figyeljünk oda

Félreértés ne essék, a linképítés csak az oldalra történő linkek kiépítését jelenti. Így az oldal betöltődésére vonatkozó javítási munkálatok, felépítésének konfigurálása pedig a keresőoptimalizálás.

Ha csak a linképítést kérik, tőlünk mi nem tudjuk 100%-osan vállalni a felelőssége az oldal megjelenésére a találati listán. Ellenben keresőoptimalizálásnál igen.

Reméljük, ezzel a rövid leírással egy kicsit felvilágosítottuk az olvasóinkat a Linképítés és a Keresőoptimalizálás munkálatairól.