Még mindig nagy veszélyben vannak a pandák – HCMA

A világunkban, pontosabban amerikai és kínai kutatók mérték fel, hogy a pandák természetvédelmi helyzetét. A felmért alapján szerint a faj annak ellenére veszélyben van, hogy egyedszáma az utóbbi időkben nőttek fel.

Pandák veszélyben vannak?

Pandak adatai
Pandak adatai | Fotó_ ismeretlen

A felmérés alapján térinformatikai és távérzékelési eszközökkel mérték fel. A földhasználat és az úthálózat által lakott területeken el. Természetesen ezért is írtunk egy ilyen cikket az oldalunkon. Meglepetésre még a partner oldalunkon is.

A Természetvédelmi Világszövetség a közelmúltban „veszélyeztetettről” kevésbé fenyegetett „sebezhetőre” változtatta az óriáspandák státuszát

– mondta el Stuart L. Pimm, a Duke Egyetem ökológusa. A döntés oka azok, ahol az utóbbi időkben nőtt a faj egyedszáma – tette közzé.

A szakértő felmérése a kollégáival az élőhelyének megváltozását vizsgálta. A Csujan Oujang és Veihua Csu, a Kínai Tudományos Akadémia munkatársai által vezetett csapat műholdas képek alapján elemezte az 1976-2013 közötti állapotokat. A kutatók összetett változásokat azonosítottak.

“Még mindig nagy veszélyben vannak a pandák – HCMA” bővebben