A Western Digital vállalati SSD termékre ugrott rá – HCMA

A Western Digital lassan, de igenszépen veti be a SanDisk akvizíciójával megszerzett fejlesztéseket. A múlt évben bejelentett konzumer SSD után megérkeztek a kiszolgálókba szánt modellek.

Vállalati SSD ugrás fog történni

A SanDisk tavalyi felvásárlásával kompetenciát szerzett vállalat kettő sorozatot jelentett be. A bő két éve akvirált flashmemóriás vállalati tárolókkal foglalkozó Skyera egy márkanevét hasznosították újra. A megszületett kettő termék, amiknek a neve Skyhawk és a Skyhawk Ultra. Ezek a szériák tulajdonságainak nagy része egyezik, a meghajtók formátuma mellett a fogyasztási értékek, valamint nem utolsó sorban a csatoló típusa is ugyanaz, az összes SSD PCI Express felületű, illetve NVMe 1.2 támogatással rendelkezik.

A 2,5 hüvelykes meghajtókat U.2 csatolóval szerelték fel, amin keresztül négy darab Gen3-as PCI Express sávra ülhetnek rá. A processzor és az SSD vezérlője között 3940 MB/s-os elméleti maximum sávszélességet biztosítva.  A kontroller pontos kilétét egyelőre homály fedi. A NAND chipek szerepét pedig 15 nanométeres MLC egységekre bízták.

Western-Digital SSD SanDisk

Nagyobb tárkapacitást kaptak a termékek. A kisebbik modell 1,92, a nagyobbik pedig 3,84 terabájtos tárhelyet biztosít a részünkre, ezért a két modellt csak olvasásintenzív folyamatokhoz ajánlja a Western Digital. A terhelhetőséggel párhuzamosan a tempó is csökken felénk, szekvenciális olvasásban 1500, írásban 1170 MB/s-os.

A Western Digital az SSD, véletlenszerű műveletekre pedig 250000/47000 IOPS-ot (olvasás/írás) adott meg a gyártó a kérdésekre. Plusz, mind a négy meghajtóra 5 év garanciát is vállal.