Mobil toalettnél árult drogot a Szigeten – HCMA

A rendőrök augusztus 15.-én hétfőn, a hajnali órákban őrizetbe vettek egy pultosnőt, aki a Sziget Fesztiválon az egyik mobil toalettnél árult kábítószert. Ruházatának az átvizsgálása után tizennyolc darab kábítószer-tartalmú tablettát foglaltak le a rendőrök.

Pár órával később három holland partyzó egyéntől további 12 darab tablettát, míg egy spanyol állampolgártól 1,6 gramm növényi törmeléket foglaltak le.

Az elfogásuk után a gyanúsítottakat előállították a rendőrség épületében, majd kihallgatták őket. A kábítószer-kereskedő nőt őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatását indítványozták.

Mai napon a Szigeten

A mai nap folyamán is érdekességek láttak napvilágot a Szigeten.

A titokzatos poszt Szűcs Julianna Facebook-oldalán jelenleg nem látható, de a Tumblr oldalon igen. Több screenshot is terjed róla. A képek alapján a poszt valamikor élő lehetett, mert 65 hozzászólás és száznál is több like érkezett rá.

Szűcs Julianna képviselő asszony elégé aktív a Facebook oldalán. Egyetértő kommentjeivel gyakori vendég az egyik legismertebb kormánypárti troll. Az Orbán Viktornak verset író Sándor Kinga oldalán.

Szűcs Julianna 2013-ban kormánypárti ellentüntetőként volt ott a Fidesz Lendvay utcai székházánál, amit az alkotmánymódosítás ellen tüntető egyetemisták foglaltak el. Itt egy blogon megjelent beszámoló szerint ezt mondta a résztvevők előtt. „Ez már a garázdasággal, a szabálysértéssel egyenlő! Kérem a rektorokat és mindazokat akik az ifjúságér’ felelősek hogy tanítsuk meg őket a történelmünkre! Ha tudni fogják a történelmet, mit jelent 1848, 1956, nem fognak hangosan skandálni. Köszönöm, én ezt szerettem volna. Szűcs Julianna vagyok Dömsödről.”

Dealert fogtak a Sziget fesztiválon

A police.hu internetes portál közleménye szerint péntek este elkaptak a Sziget Fesztiválon egy kábítószer dealert. Mások ellen pedig drogbirtoklás miatt indult eljárás. A dealer akit elkaptak, egy nigériai férfi, akit pénteken 22 óra 40 perckor magasságában kaptak el. Éppen kettő 21 éves németnek akart kábítószert eladni. Az eladó átmotozása alatt került elő 8,9 gramm “kábítószergyanús növényi származék”, sőt két szív alakú kábítószergyanús tabletta. A kábítószer árust a rendőrök előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Sziget fesztival

A két 21 német ellen is eljárás indult kábítószer-birtoklás gyanúja miatt, ők szabadlábon védekeznek. Ugyanígy járt az az olasz férfi, akit szintén pénteken, 16 óra 45 perckor motoztak át a rendőség emberei. Ő tőle “0,2 gramm zöld színű kábítószergyanús növényi származékot és nejlontasakba csomagolva plusz 0,7 gramm sötét színű kábítószergyanús anyagot” foglaltak le.

Egy tolvaj miatt is volt dolguk a rendőrségnek a Sziget Fesztiválon: már szombat hajnalban, 1 óra 3 perc magasságában elfogtak egy algériai zsebest, aki a gyanú szerint a fesztiválosokat fosztogatott ki. A férfitól két mobilt, egy karórát, valamint meglepetésre több tízezer forintot foglaltak le. Előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Mire figyeljünk a Sziget fesztiválon?

Leginkább a zsebeinkre, valamint a táborhelyen hagyott értékekre. Ezért azt javasolják, hogy a derekunkra rögzített kistáskával bulizunk a fesztiválon.