top of page
  • president1730

Elkezdődött a Klubigazgatók Képzési Programja



Dublinban vette kezdetét  az Európai Klubigazgatók Szövetségének (Club Managers Association of Europe) klubmenedzseri diplomát adó képzése, amelyen hazánkból a Magyar Klubigazgatók Szövetségének két tagja, Révész Tamás és Rózsa Dávid vett részt.


A Dublin szívétől északra található Portmarnock-ban tartott bemutatkozó előadáson Tornbjörn Johansson, a CMAE Képzési Igazgatója mutatta be a két modulból álló képzési programot, amely összesen 10 tantárgyat foglal magába. A bemutatót követően 2 tantárgy keretében, 3 témakörben hallgathattak előadásokat a résztvevők, így többek között Club Governance, Club Legislation és Customer Service tárgykörökben. A folytatásra október 23-25. között Prágában kerül sor, amelyre még csatlakozhatnak a hazai klubok érdeklődői. Az első vizsgákon Manchester-ben kell majd tanúbizonyságot tenniük tudásukról a hallgatóknak, január 27-31. között.


Érdekesség, hogy Portmarnock-nak van egy magyar vonatkozása is. Jelesül ebben a kis városkában található a szülőháza Gavin Irwin Pro-nak, aki több mint tíz éve segíti a magyar golfozókat játéktudásuk továbbfejlesztésében. Ám a helyiség igazán nagy hírét mégiscsak a Jameson (Whiskey) családnak köszönheti, akik már az 1700-as évektől itt telepedtek le és építették ki a méltán világhírű Jameson Whiskey lepárló gyárukat. A két magyar résztvevő ellátogatott a család házából kialakított klubházban, sőt annak golfpályáján is jártak. Szokatlan kuriózum, hogy a pálya első szakaszának fairway-e mentén húzódik a családi temető, amely természetesen out-of-bound, de külön felhívják minden idetévedt labda tulajdonosának figyelmét, hogy ha már nem tudott egy tisztességes draw ütéssel kezdeni, akkor álljon meg egy pillanatra és adózzon egy néma főhajtással a Jameson ősök emléke előtt.


A folytatás tehát három hét múlva Prágában, ha a magyar klubok, illetve alkalmazottai úgy érzik hogy rájuk fér egy kis pallérozódás, illetve kitekintés, keressék Révész Tamást az igazán kedvező részletek kapcsán!


Forrás: caddie.hu

3 views0 comments
bottom of page