top of page
  • president1730

Ezt teszik a nyugat-európai klubok a járványhelyzetben

Updated: Mar 16, 2020



Ahogy Európa-szerte terjed a Covid-19 koronavírus, a kluboknak egyre szűkebb mozgástere marad a hagyományos szolgáltatások korábbi színvonalon történő biztosítására.


Egy rövid körkép a nyugat-európai klubok döntéséről:


- létesítmény teljes bezárása: egyes klubok a legdrasztikusabb döntést hozták meg és teljesen bezárták a létesítményt, klubtagok nem látogathatják, az üzlet szempontjából nem létfontosságú területen dolgozó alkalmazottak fizetett szabadságra mentek, azonban a golfpálya karbantartását nem adták fel. A pályakarbantartók nem mehetnek 1 méternél közelebb egymáshoz. Naponta 1 recepciós dolgozik, aki fogadja a telefonhívásokat és megválaszolja az emaileket.


- létesítmény részleges bezárása: a klubház, étterem zárva tart, azonban az irodában dolgoznak az alkalmazottak és a klubtagokat engedik játszani a golfpályán, de a golfautókban csak egyedül lehet ülni. A rendezvényeket és golfversenyeket lemondták határozatlan időre. Egyes klubokban egyáltalán nem dolgoznak az alkalmazottak, de a golfpályán nem tiltották meg a játékot, mivel nem tudják a klubtagokat ellenőrizni. Ennek hátránya, hogy a nem klubtagok játékát sem tudják kontrollálni, ezért a klubtagok rotációban látják el a starteri feladatokat.


- létesítmény nyitva tartása: továbbra is üzemel a klubház, de az étteremben az asztalokat egymástól másfél méterre helyezték el, minden második órában fertőtlenítik a klubhelyiség felületeit, ajtók kilincseit, valamint minden esedékes rendezvényt elhalasztottak. Helyenként önkéntes segítséget kértek a klubtagoktól, ahol a személyzeti állomány kritikus szint alá csökkent. A személyzetet minden területen két csoportra osztották és váltott műszakban dolgoznak azért, hogy ha az egyik csoportban megbetegedés történik, akkor csökkentsék a másik csoport tagjaira való terjedés esélyét. Amiben mindenki egyetértett, hogy ha fertőzés történik a klubban, akkor azonnal bezárják a létesítményt.


Olasz klubigazgató társaink első lépésben döntöttek a rendezvények elhalasztásáról, majd később lezárásra kerültek az öltözők. Ezt követően a közösségi helyiségekben kihelyezték a higiéniás szabályokat és az 1 méteres távolságtartásra vonatkozó ajánlást. Most sajnos be kellett, hogy zárják a klubokat, azonban a golfpályákat karbantarthatják szűkített személyzettel. Egy gépet csak 1 dolgozó használ, tartják a megfelelő távolságot egymástól és osztott műszakban dolgoznak.



Ha szeretnéd tájékoztatni klubtagjaidat, akkor íme egy brit klub tájékoztató levele, amit akár sablonnak is fel lehet használni. Köszönjük a megosztást Edward Planketnek!



Javasoljuk átnézni szabályzataitokat, az egészségügyi vészhelyzet protokollt valamint a klub biztosításait. Gondoskodjatok klubtagjaitok, alkalmazottaitok, a klub tulajdonosai és önmagatok biztonságáról! Keep safe!


142 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page