top of page
  • president1730

Újabb lépéssel közelebb


Magyar szakembereink ismét közelebb kerültek a St. Andrews-i Club Management oklevelükhöz.


A múlt héten Gschwendtner Sonja, Rózsa Dávid, Jakobi András és Révész Tamás sikerrel teljesítették a Club Managers Association által szervezett újabb, 5 napos „bentlakásos” MDP képzést. A kurzus végén a szakemberek számot adhattak ismereteikről egy esettanulmány prezentációjával, valamint egy klasszikus írásos vizsga keretében.


„Bizonyos szempontból könnyebbséget jelentett, hogy a képzés ez alkalommal online került lebonyolításra. Mindazonáltal bízunk abban, hogy a folytatásban ismét személyesen vehetünk részt az oktatásban. A tavalyi szemeszter alkalmával azt láttam a fiatal szakembereinken, hogy a személyes oktatás keretében könnyebben tudtak tanulni, munkacsoportokban együtt dolgozni és fókuszálni. A hét rendkívül kimerítő volt és komoly kihívást jelentett minden résztvevő számára. Reggel 9 és este 6 között folytak a „tantermi” órák, majd a tanulmányi hét elején kiosztott esettanulmányokon 4 fős munkacsoportokban kellett egész héten dolgozni, ami gyakorta a különböző időzónákból érkező menedzserek miatt akár hajnali 1-2-ig is elhúzódott. De fiataljaink tisztességgel helyt álltak és sikerrel teljesítettük mindannyian a számon kérő vizsgát.” – foglalta össze Révész Tamás, a Magyar Klubigazgatók Szövetségének elnöke a csapat egész hetes munkáját.


Gschwendtner Sonja, a Zala Springs Golf Resort klubmenedzsere az MDP képzés hasznosságáról a következőket mondta: „A nemzetközi tapasztalatokból és trendekből sokat tanulhatunk. Az MDP kurzusok rendkívül érdekesek és gyakorlatiasok, így a tanultakat akár pár napon belül be lehet építeni a klub mindennapjaiba és a működésbe. Emellett remek kapcsolatépítési lehetőség, hiszen nemzetközi golfpályák klubigazgatói és golfoperation menedzserei vesznek részt az oktatásokon.”


„Nagyon érdekes és specifikus tudást adott a képzés: sok olyan felmerülő problémára adott választ, amik napi szinten előfordulnak a klubélet során. Foglalkoztunk a csapatmunka fontosságával, a stratégia menedzsmenttel, valamint a különböző személyiségek archetípusaival, viselkedési normáival.” – egészítette ki Jakobi András, MGSZ versenyigazgató az elhangzottakat.


A St. Andrews-i okleveles klubmenedzseri minősítéshez utolsó lépésként szakembereinknek 90 napjuk van arra, hogy elkészítsék beadandó dolgozatukat, mely egy valós, munkahelyi probléma alapján kerül kidolgozásra.


A Magyar Klubigazgatók Szövetségének anyaszervezete, a Club Managers Association of Europe 2013-ban indított MDP képzéseinek szemeszterei segítik a klubmenedzserek kompetenciáinak bővítését. A témakörök között megtalálható a HR, Marketing és kommunikáció, Interperszonális képességek, Vezetéselmélet, Governance, Jog, Információtechnológia, Stratégiai tervezés, Pénzügyi és számviteli ismeretek. Az első két szemeszter sikeres teljesítését követően a St. Andrews Management Center oklevelét vehetik át a hallgatók, míg az ötödik szemesztert követően a Certified Club Manager minősítést érhetik el. Előbbi képesítéssel jelenleg Európában 400 menedzser rendelkezik, míg utóbbi fokozatot kevesebb, mint 100 szakember érte el. az oklevél megszerzésével a klubiparági szakembereink Európa klubmenedzsereinek top 5%-ába fognak tartozni a képzés tekintetében.


15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page